Hieronder volgt mijn fotoverzameling van de families Blom (en Steenhouder), Werkhoven tot 1975. Deze verzameling is onderverdeeld in een aantal blokken:

  1. Familie Frans en Johanna Blom-Steehouder
  2. Familie Jan en Helena Werkhoven-Bosch
  3. Jeugdjaren van Jacobus Johannus (Ko) Blom
  4. Jeugdjaren van Sanna Petronella (Sanny) Werkhoven
  5. Verkeringstijd en Huwelijk Ko en Sanny Blom
  6. Ko en Sanny en de kinderen
  7. De kinderen van Ko en Sanny Blom
  8. Ko en Sanny overig foto's uit de tijd tot pensioenering
  9. Ko en Sanny Blom: later
  10. Overige familieleden families Blom en Werkhoven

Mocht je nog andere foto's hebben, stuur ze dan s.v.p. naar dolf.ahsmann@gmail.com.    email
Toegezonden foto's zal ik toevoegen aan de verzameling, zodat ook anderen hiervan kunnen genieten.

 

 
1. Familie Frans en Johanna Blom-Steehouder

De fotoverzameling van de familie Blom / Steenhouder begint met enkele foto's van Machiel Steehouder en Maria Steehouder Sluijs. Dit zijn de vader en moeder van Johanna Steehouder, de vrouw van Frans Blom. De oudste foto van Frans Blom is een prachtige foto waarop Frans zelf te paard zit. Het gezin van Frans en Johanna Blom-Steehouder woonde tegenover de gevangenis in de Wolvenstraat in Utrecht. In het kleine huis zijn alle kinderen opgegroeid. Na het overlijden van Johanna en nadat alle kinderen het ouderlijk huis hadden verlaten verhuisde Frans naar een (aanleun-)flat in de boekbinderslaan in de De Meern.

 
2. Familie Jan en Helena Werkhoven-Bosch

Van de familie Werkhoven-Bosch zijn weinig foto's beschikbaar. De oudste foto is de foto van Cornelus Bosch en Wilhelmina van Beek (de opa en oma van Sanny Werkhoven). Ook van de moeder van Sanny werkhoven zijn weinig foto's aanwezig. Van de vader van Sanny (Jan) zijn helemaal geen foto's beschikbaar. Jan en Helena woonde aan de Nedereindseweg in Jutphaas. Jan was timmerman en overleed op 51 jarige leeftijd na een noodlottige val uit een kerktoren, waar hij aan het werk was.

 
3. Jeugdjaren van Jacobus Johannus (Ko) Blom

Ko is het zesde kind van Frans en Johanna Blom-Steehouder. Ko werd geboren in de Wolvenstraat in Utrecht. Ko was een echte kwajongen en voor niemand bang. In de oorlog stal hij de onder ogen van duitse militaire brood om zorg te dragen voor wat eten in huize Blom. Zijn schoolprestaties waren niet bijster geweldig. Zijn belangstelling lag gewoon bij andere zaken. Uiteindelijk voltooide hij wel een opleiding tot timmerman. En timmeren dat kon hij als de beste. Op 18 jarige leeftijd ging Ko in militaire dienst. Bij de foto's zitten ook enige foto's waarop Ko als militair te zien is.

 
4. Jeugdjaren van Sanna Petronella (Sanny) Werkhoven

Sanny is geboren en opgegroeid in Jutphaas. Sanny ging na de lagere school naar de naaischool. Daar voltooide ze de opleiding tot coupeuse. Veel heeft zij er niet aan gehad, want na haar trouwen werd zij snel ontslagen, want haar werkgever (P&C) wilde geen getrouwde vrouwen op de loonlijst.

 
5. Verkeringstijd en Huwelijk Ko en Sanny Blom

Ko en Sanny leerde elkaar kennen bij de dansschool. Sanny werd Sanny straalverliefd op Ko en ondanks waarschuwingen van haar toekomstige schoonmoeder ('hij is de beste maar ook de lastigste') besloot ze te trouwen met Ko. De fotocollectie bevat zowel foto's van de verloving als het huwelijk. Ze trouwden voor de wet nog voordat Ko de militaire dienstplicht ging vervullen, waardoor Ko een extra toelage en extra verlof kreeg. Het echte (kerkelijk) huwelijk vond enige jaren later plaats.

 
6. Ko en Sanny en de kinderen

Ko en Sanny woonden na hun huwelijk eerst een tijdje bij Rijk en Riek in Driebergen (Gooijlaan). Daarna verhuisden ze naar Harmelen, naar een onbewoonbaar verklaarde woning. Ko knapte deze woning natuurlijk helemaal op. De toenmalige burgemeester van Harmelen startte in die tijd een bouwproject, waarbij toekomstige bewoners zelf de bouw voor hun rekening konden nemen. Een echte bouwvakker was natuurlijk welkom bij zo'n project en Ko werd benaderd om hieraan deel te nemen. Deze kans liet hij zich niet ontgaan. Zo kwamen de Blommen in het bezit van een heuse nieuwe woning aan de Burgemeester Timmermanslaan in Harmelen. Na enkele jaren ging Ko voor zichzelf werken en later startte hij samen met Loggen een timmerbedrijf (Loggen en Blom). Loggen en Blom zou later uitgroeien tot een bedrijf met meer dan 50 werknemers. Zonder dat Sanny wist, kocht Ko in 1965 een woning in de multatulistraat te Vleuten. Hier hebben Ko en Sanny tot ruim in de 21e eeuw gewoond. Ko en Sanny kregen drie kinderen: Silvia, Hans en Fred. Hieronder volgen foto's van Ko en Sanny met de kinderen uit zowel de tijd in Harmelen als Vleuten.

 
7. De kinderen van Ko en Sanny Blom

Hieronder volgen foto's nog meer foto's van Silvia, Hans en Fred.

 
8. Ko en Sanny overig

Hieronder volgen foto's van Ko en Sanny zonder de kinderen. Het betreffen bijvoorbeeld foto's van het eerder genoemde bouwproject; foto's van het bedrijfsvoetbaltournooi in Vleuten; foto's van een vakantie zonder de kinderen in Luxemburg en foto's van Ko en Sanny in het ziekenhuis na een een maagbloeding, die Ko maar ternauwernood overleefde.

 
9. Ko en Sanny Blom: later

Nadat Silvia, Hans en Fred trouwden en het huis verlieten bleven Ko en Sanny wonen in Vleuten totdat zij noodgedwongen naar een zorginstelling moesten verhuizen. De onderstaande foto's geven een impressie van de tijd nadat de kinderen het huis hadden verlaten. DEZE FOTO'S NOG AANVULLEN

 
10. Overige foto's

Hieronder volgen allerlei interessante foto's van andere Familieleden uit de Familie Blom en Werkhoven.