2018 Huttentocht Val di Fassa


 
Begin juni blijkt opeens dat er van 19 tot 29 juni in de agenda van Ruud een 'gaatje' valt en dat we ook dit jaar weer op pad kunnen naar de bergen. Na wat zoekwerk valt ons oog op een huttentocht langs de Alta via de Val di Fassa. Het is alleen nog wel erg vroeg in het seizoen en de vraag is of er nog niet te veel sneeuw ligt om hier nu al goed te kunnen bergwandelen. Dus we pakken de telefoon en bellen met de tourist office en de berghutten. Zowel de condities op de berg als de weersvoorspellingen zijn echter goed, dus het sein gaat op groen. We gaan naar Val di Fassa.
 
We gaan aan de slag met de voorbereidingen (het concreet maken van een planning van de tocht; bellen van de berghutten; reserveren Airbnb; regelen taxi; kopen van nog wat spulletjes; pakken van de rugzakken en auto etc.). Op 19 juni is het dan zover. 's Morgens vroeg rijden we, ook nog voorzien van de Sil's gehaktballen, weg richting Italie. Het verkeer op de 'A61' is lekker rustig en dat blijft eigenlijk de hele reis zo. We reizen over de fernpass en brenner en bij Bolzano 'duiken' we het dal in richting Val di Fassa Rond 6 bereiken we Moena. Een leuk plaatsje aan het begin van het Val di Fassa.
 
Bij de Airbnb worden we ontvangen door een grappige, aardige oudere man die een klein beetje Engels spreekt. We delen toilet, douche en keuken met de eigenaar. Na even wat rondgekeken te hebben gaan we een hapje eten in het enige restaurant dat nog open is. Na het eten drinken we in de Airbnb nog een wijntje en spelen wat spelletjes Schaak. Daarna is het vroeg naar bed, want morgen worden we vroeg opgepikt door de Taxi die ons naar beginpunt van de 1e etappe op het Sellajoch gaat brengen. Het verslag van de huttentocht kun je inkijken via de overzichtskaart van de tocht of via 1 van de menukeuze onderaan deze pagina. Klik daarvoor op 1 van de etappes. Wil je liever alleen de film (14 minuten) zien, klik dan hier.
 
Na afloop van de tocht, rijden we 's middags door naar Prad. Ruud huurt daar een fiets om de volgende dag de Stelvio nog even op te fietsen.

Planets FOTO-5 FOTO-5 FOTO-3 FOTO-1 FOTO-6 FOTO-6 FOTO-6