2019 Huttentocht Hohe Tauern


 
Ook dit jaar is het lang onzeker of Ruud en ik een huttentocht gaan maken. Begin juli blijkt dat Ruud een gat in zijn agenda heeft. Dus ik ga weer op zoek naar een geschikte tocht. Uiteindelijk valt mijn oog op een uitdagende tocht in het NATIONALPARK HOHE TAUERN in Oostenrijk.
 
Na de tocht uitgestippeld te hebben, bel ik de hutten om te reserveren. Helaas: de één na laatste hut blijkt vol te zitten. Dus de route moet wat worden bijgesteld. Hierdoor wordt de toch al zware tocht nog wat zwaarder. Maar we moeten wat. Uiteindelijk lukt het om de tocht te boeken. Het wordt een uitdagende tocht. In 7 dagen totaal zo'n 100 kilometer, met 6000 hoogtemeters stijgen en dalen. De totale looptijd (zonder pauzes) zou volgens de boekjes zo'n 35-40 uur moeten zijn.
 
Op 24 juli vertrekken we richting Oostenrijk voor de vierde huttentocht, die Ruud en ik samen maken. We hebben via Booking.com een kamer geboekt in Haus Alpina in Virgen, vlakbij Matrei in Tirol. Het is zo'n 1000 km rijden. Door de vele files zijn we uiteindelijk ruim 11 uur onderweg. Na een heerlijke maaltijd gaan we bijtijds onder zeil.
 
Na een heerlijk ontbijt vertrekken we s' morgens naar het startpunt van de tocht. Het is een kwartiertje rijden naar de parkeerplaats bij Rain. Daar gaan we beginnen. Het verslag van de huttentocht kun je inkijken via de overzichtskaart van de tocht of via 1 van de menukeuze onderaan deze pagina. Klik daarvoor op 1 van de etappes. Wil je liever een film (6 minuten) bekijken, klik dan hier.
 
Na afloop van de tocht, verblijven we nog 1 nacht op camping Wolfergut in Brück in der Grossglocknerstrasse. Omdat het weer niet al te best is, vertrekken we de volgende dag weer terug naar Nederland. Na een redelijk voorspoedige terugreis zijn we vrijdag weer thuis.
 
Het was wederom weer een geweldige huttentochtvakantie. Eentje om ook nooit meer te vergeten.

Planets FOTO-1 FOTO-2 FOTO-3 FOTO-4 FOTO-5 FOTO-5 FOTO-5