2013 Gran Canaria

 
In februari 2013 was Gran Canaria onze bestemming. Lekker een dag of 10 naar de zon. Gran Canaria is het op een na grootste canarische eiland met bijna 1 miljoen inwoners. Het eiland heeft twee gezichten.
 
Het ene gezicht is het beeld van het massatoerisme, dat zich veelal in het zuiden langs de kust afspeelt. Mooie, maar drukke zand stranden, waar je heerlijk van de zon en zee kunt genieten. Daarnaast ook veel grote en hoge appartementecomplexen en winkelcentra met bars en restaurantjes waar 's avonds gezellig gedanst wordt.
 
Het andere gezicht bestaat uit een fraai maar veelal groen vulkanisch landschap met idyllische dorpjes. Als je de drukke badplaatsen verlaat, krijg je ineens een geheel ander Gran Canaria te zien. Een bergachtig landschap met grote variatie in subtropische flora en fauna is wat het eiland te bieden heeft. Indrukwekkende bergpartijen en diepe valleien vormen een fraai samenspel waarbij het een genot is om er met de auto of fiets doorheen te rijden.
 
Tijdens ons verblijf maakten we wel iedere dag een uitstapje. Onze bestemmingen waren o.a. Puerto de Morgan, Aguiles (Moors Stadje), de Barranco de Mogan (kloof), Soria, Barranco de Fataga (kloof), Caldera de Bandama (krater), Baranco de Guayadeque (kloof), Valle de Agaete (wandeling) en de Roque de Nublo (wandeling).

 
01 02 03
101
102
103