2018 Lissabon

Begin februari verbleven we 4 dagen in Lissabon. Via "booking.com" boekten we een appartement in de wijk Alfama vlakbij het centrum van Lissabon. Lissabon is de hoofdstad en en met bijna 3 miljoen inwoners de grootste stad van Portugal.
Lissabon ligt aan de monding van de rivier de Taag in de Atlantische Ocean en is een fraaie stad die gebouwd is op 7 heuvels waardoor sommige wijken forse niveauverschillen kennen (tot wel 300 meter). Het straatbeeld in Lissabon wordt beheerst door het hoog boven de stad gelegen Castelo de São Jorge, de fraai beschilderde en versierde gevels en de kleine electrische trams die overal rondrijden. Vooral tramlijn 28 (Elétrico 28E) is wereldberoemd. Deze tram rijdt langs de vele hoogtepunten van de stad.
 
Onbetwist hoogtepunt van Lissabon is de wijk Belém met o.a. de Mosteiro dos Jerónimos (klooster) en de Torre de Belém (Verdedigingswerk / Toren), die beiden ook op de werelderfgoedlijst van Unesco staan. Daarnaast is veel te zien in bijvoorbeeld de wijken Bairro Alto, Baixa en Alfama.

 
01 02 03
101
102
103