jaarinbeeld

 
In maart gaan we lekker naar de zon. Dit keer staat Fuerteventura op het programma. Vooraf waren we wat terughoudend om hier naar toe te gaan. Immers het eiland zou niet veel meer dan een grote zandbak zijn. Uiteindelijk kozen we ervoor om het met eigen ogen te gaan aanschouwen en desnoods maar vooral van het mooie weer te gaan genieten.

Nou mooi weer is het.10 dagen prachtig weer; geen spatje regen; volop zon; slechts af en toe wat bewolking en een middagtemperatuur van 23-25 gragen. Het eiland is verrassend mooi. Weliswaar erg kaal; weinig begroeiing; maar zeer afwisselend. Prachtige (bijna caribische) zandstranden; spectaculaire kusten; woestijngebieden; prachtige rode bergen en de voor de canarische eilanden karakteristieke kleine dorpjes.

We verblijven in Broncemar een appartementencomplex in Caleta de Fustes (Castillo). Dit plaatsje ligt centraal aan de oostkust van het eiland. Een prima uitvalsbasis om het eiland te verkennen. Het is een heerlijke vakantie, waarbij we o.a. de volgende mooie plekjes aandoen: Corralejo; met het parque natural (mooie witte stranden); Ajuy (havenplaatsje, kust met natuurlijk grotten); Istmo en Playa de la Pared (wandeling door woestijngebied naar spectaculaire kuststrook); Betancuria (oude hoofdplaats); La Vega de Rio Palmas (wandeling door bijzonder dal met palmbomen); Puerto del Rosario (hoofdstad); Isla de Lobos (bijzonder fraai eilandje voor de kust bij Corralejo); Morro Jablo (tropische stranden) en El Cotillo (kustplaatsje in noordwesten).
 

 
 

V I D E O M A T E R I A A L      V I D E O M A T E R I A A L