In de zomer van het jaar van (het begin van) de Coronacrisis lijkt het virus in de meeste landen aardig onder controle. Oostenrijk en Duitsland hebben verhoudingsgewijs erg goede 'cijfers'. Dus we besluiten om na Edin's verjaardag naar Oostenrijk te gaan. Omdat de cijfers in NordTirol toch beginnen op te lopen, gaan we naar Vorarlberg. Daar is (nog) weinig aan de hand en Voralberg ligt slechts 850 km van Vleuten. Dus als we willen kunnen we snel terug zijn.
 
Eerst verblijven we enkele nachten in Duitsland omdat het weer in de Alpen wel heel slecht is. Na een overnachting in de buurt van Köln, verblijven we 4 nachten op een camping in de buurt van Wertheim langs de Main. We maken hier enkele leuke wandelingen en bezoeken op zondagmorgen (lekker rustig) het best wel mooi Würzburg.
 
Zodra het weer in de Alpen begint te verbeteren, rijden we door naar FeldKirch in Vorarlberg. We verblijven hier 2,5 week vlak op de grens van Oostenrijk en Liechtenstein. Ook Zwitserland is dichtbij. Het is 'spätsommerlich' warm en zonnig en hebben een heerlijke tijd. We maken heerlijke wandelingen; genieten van het prachtige zwembad en van de nabijgelegen zwemplas en maken wet leuke autotochtjes naar de Bodensee en het Bregenzerwald.
 
Na 2,5 week is het wel mooi geweest. Het aantal besmettingen begint ook hier aardig op te lopen en de zomer begint volgens de Oostenrijkse Wetterdienst ook op zijn einde te lopen. In 2 dagen trekken we daarom weer naar huis.

We maken tijdens de vakantie de volgende wandelingen en uitstapjes:
- Rondom Wertheim - D
- Door Würzburg - D
- Rondom Tauberbischhofsheim - D
- Op en neer naar Alp Valuna bij Steg - FL (berghut)
- Rondje Alpwegkopfhaus in Laternsertal - A
- Naar de Klamperschrofen bij Tschengla - A (topje)
- Naar het topje Pizalun bij Bad Ragaz - CH (topje)
- Naar het topje Hohes Licht bij Damüls - A
- Naar het Freschenhaus in Laternsertal - A
- Rondom Silvretta Stausee - A
- Bij Sareis in Malbun - FL
- Naar de Seewaldsee - A
- Door het dal bij Weissbad - CH

Het kaartje hieronder geeft de plaatsen aan, waar we hebben gewandeld.